WNL

Aanslagpleger Israelisch restaurant voor rechter: ‘Ik ben een vulkaan die op uitbarsten staat”

De 29-jarige Saleh A. die begin december de ruiten van het Israëlisch restaurant Hacarmel in Amsterdam insloeg heeft bij de Reclassering verklaard dat hij “een vulkaan is die op uitbarsten staat”. Volgens de Reclassering leidt de man aan paranoïde wanen en is hij mogelijk psychotisch. De instantie maakt zich dan ook grote zorgen en vreest dat hij zijn daden zal herhalen.

Dat schrijft rechtbankverslaggever Saskia Belleman op Twitter. A. moest vandaag voor de rechtbank verschijnen in Amsterdam op verdenking van vernieling en diefstal. De rechtbank besloot de inhoudelijke behandeling van zijn zaak uit te stellen totdat er een uitgebreider onderzoek naar de geestesgesteldheid van A. is verricht.

LEES OOK: Aanslagpleger Israëlisch restaurant hoeft niet voor de politierechter te verschijnen

A. mag die zaak thuis afwachten, maar is wel gebonden aan een aantal voorwaarden. Hij moet meewerken aan het onderzoek, zich melden bij de Reclassering en mag zich niet vertonen bij het restaurant.

A. zelf toonde zich vandaag bij de rechter bij vlagen welwillend. Hij bood via zijn advocaat excuses aan aan de “eigenaar van het restaurant en het hele Nederlandse volk”. Op andere momenten dreigde hij echter weer met “een tweede stap”

De raadsman van de gedupeerden, Herman Loonstein, wil dat de aanklacht wordt verzwaard met ‘terroristisch motief’. Hij heeft daarvoor een aparte procedure aangespannen bij het gerechtshof.

Door: Redactie

Exit mobile version