main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
13 december 2017 — 15:18

Johan Derksen haalt uit naar Jesse Klaver bij Jinek: “Act van welbespraakt mannetje”

GroenLinks-leider Jesse Klaver heeft een zware avond bij het tv-programma Jinek achter de rug. Het Tweede Kamerlid kwam naar de studio om te vertellen over zijn nieuwe campagne, maar kreeg de wind flink van voren van voetbaljournalist Johan Derksen.

Derksen ging los toen onder meer het onderwerp ‘papadag’ ter sprake kwam. “Jesse wil heel Nederland veroveren en dat gaat tegen je werken”, waarschuwde Derksen verbitterd. “Zolang Jesse met zijn verantwoordelijke functie er nog een papadag op na kan houden, dan is het helemaal niet zo slecht gesteld met Nederland.”

Klaver reageerde geschrokken op de opmerking van Derksen. “Weet je wat ik mij eigenlijk niet kan veroorloven? Dat ik het een papadag noem, want ik moet iedere dag een vader zijn”, zei Klaver. “Ik denk dat ik een betere politicus ben als ik mijn best doe om ook nog enigszins een aanwezige vader te zijn. Welke keuzes ik verder als vader maak gaan je geen zak aan.”

‘Goedkoop scoren’

Klaver sprak in de uitzending over zijn nieuwe campagnestrategie. De GroenLinks-voorman heeft zijn ’meet-ups’ in popzalen ingeruild voor kantines en buurthuizen, om zo ook de laagopgeleide kiezers te bereiken.

“Ik sluit niets uit hoor, met zijn succes. Het welbespraakte mannetje met het overhemd met de opgerolde mouwen heeft heel semi-intellectueel Nederland meegekregen”, zei Derksen hierover tegen Klaver. “Maar ik vind het nu wel een beetje goedkoop scoren, want je richt je nu op een paar ontevreden groepen.”

Volgens Derksen voert Klaver een ‘act’ op. “Ik heb de indruk dat hij naar voren geschoven is als de welbespraakte sprekende pop van een danktank achter de schermen.”

“Ik vind dit voor Johans doen nog best behoorlijk, hoe ik hier wordt aangesproken”, reageerde Klaver enigszins gevat. “Hij mag dit ook best over mij zeggen, maar wat je nu zegt over deze mensen (..) daarmee doe je ze te kort. Dit zijn geen boze mensen.”

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: WNL Op Zondag

WNL Op Zondag met defensieminister Kajsa Ollongren, voorzitter Ingrid Thijssen van VNO-NCW, hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk en Amerikakenner Raymond Mens luister je nu terug.

Klik hier. 

Terugluisteren: WNL Haagse Lobby

Een mooie Mercedes kopen of een duur horloge, als het aan het kabinet ligt kan je bedragen hoger dan 3.000 euro niet langer contant betalen. Luister WNL Haagse Lobby met Michiel Zwinkels, hoofdofficier van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, oud-staatssecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan en Eddy van Hijum (NSC) nu terug!

Klik hier.

Econoom waarschuwt voor grote gevolgen wetsvoorstel De Jonge voor goedkopere huur

De PVV gaat waarschijnlijk voor de wet van demissionair woonminister Hugo de Jonge stemmen, waardoor honderdduizenden woningen in de vrije huursector in de middenhuur zullen…

Lees meer

Wolven doodden elf schapen in Flevoland in maart

Wolven hebben in maart elf schapen in Flevoland gedood. Het zijn de eerste door kennis- en uitvoeringsorganisatie BIJ12 bevestigde wolvenaanvallen in de provincie sinds 2022….

Lees meer

Veel dreigingen zijn in 2023 ‘kritiek punt gepasseerd’ ziet AIVD

“Veel dreigingen zijn in 2023 een kritiek punt gepasseerd”, zei de hoogste baas van de AIVD, Erik Akerboom, dinsdag bij de presentatie van het jaarverslag….

Lees meer

Meer dreiging jihadisten door koranvernieling en conflict Israël

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) constateert afgelopen jaar een toename van de terroristische dreiging door het wereldwijde jihadisme. De toename is volgens de dienst…

Lees meer

Burgemeester Eindhoven Jeroen Dijsselbloem: ‘Asiel is geen crisis’

Er is geen asielcrisis in Nederland. Dat zegt burgemeester van Eindhoven Jeroen Dijsselbloem in het radioprogramma Sven op 1. “We bestempelen in Den Haag alles…

Lees meer