WNL

Voorzitter VVD: ‘Baudet zet beeld neer alsof Nederland de afgrond inglijdt’

De kersverse VVD-voorzitter Christianne van der Wal ziet het Forum voor Democratie van Thierry Baudet niet als een serieuze bedreiging.

“Als ik naar de peilingen kijk, stel ik vast dat voornamelijk de PVV wat van ons heeft afgesnoept”, zegt Van der Wal in WNL Op Zondag. “En qua leden blijft de VVD stijgen. Ik zie het effect van Forum voor Democratie nog niet.”

De VVD’er, die actief is als wethouder in Harderwijk, kan zich naar eigen zeggen ook totaal niet vinden in het gedachtegoed van Baudet.

“Hij snijdt een aantal zorgen aan, maar het is vooral doemdenken. Er wordt een beeld neergezet alsof Nederland de afgrond inglijdt. Het is niet waar, we hebben een fantastisch land. Onze achterban staat er ook zo in.”

Van der Wal vindt niet dat Baudet in de Tweede Kamer wordt ‘weggezet’ door meer ervaren politici. Recentelijk kwam de leider van het FvD in aanvaring met VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. Baudet vond de wijze waarop Dijkhoff met hem debatteerde ‘geen manier van discussiëren’.

Van der Wal: “Baudet is zelf een beroepspoliticus. Hij kwam met Dijkhoff in een debat terecht over een onderwerp waar de VVD anders in stond. Dan mag de VVD dat uitvergroten.”

Door: Redactie

Exit mobile version