WNL

Zwarte Piet-discussie nog lang niet over: ‘En dat allemaal door een paar werkeloze idioten’

Volgens trendwatcher Adjiedj Bakas ontstaat er in Nederland een verzetscultuur. Dat zei hij vanmorgen in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Bijvoorbeeld met al dat geneuzel tegen Sinterklaas”, vindt Bakas. “Ik kom uit Suriname, daar vieren we het gewoon en in Curaçao was Zwarte Piet zwarter dan ooit”, aldus de trendwatcher.

“En iedereen vindt het leuk”, zei Bakas vanmorgen. Volgens hem viert het grootste deel van de Surinamers en Antillianen het volksfeest gewoon mee. Toch is de discussie nog lang niet voorbij, denkt hij. “En dat komt allemaal door een paar werkelozen idioten”, aldus Bakas. “Ik vind het echt flauwekul.”

Toch ontstaat er nu ook een verzet tegen de anti-Zwarte Piet-demonstraten, ziet Bakas, “Kijk wat er in Dokkum is gebeurd. En ondernemer Erik de Vlieger heeft laatst alle kaartjes voor een anti-Zwarte Piet-demonstratie opgekocht voor pro-Zwarte Piet-mensen.” Volgens Bakas is dat een logische ontwikkeling. “Bij die cultuur hoort ook: ‘We laten ons niet terroriseren door een paar werkelozen idioten’.”

Door: Redactie

Exit mobile version