WNL

‘Schutter dodelijke schietpartij Amsterdam was al tijd lang verward’

Tim S., de 39-jarige verdachte van de dodelijke schietpartij in de buurt van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, maakte al een tijdlang een verwarde indruk. Bij de schietpartij kwam gisteren de 19-jarige Ayman Mouyah om het leven.

S. woonde al een paar jaar samen met zijn hond in de kelderbox van zijn ouders in de Amsterdamse wijk Kattenburg. Buurtbewoners zagen hem regelmatig op straat blowen. Volgens hen was Tim S. al een tijdlang verslaafd aan drugs.

Geen afrekening

S. is de zoon van de bekende Kattenburgse penozefiguur Jan S. Deze Jan S. was in 1977 de coach van het Nederlands karate-team en de eigenaar van de bekende sportschool Oyama op de Wallen. Daarnaast was hij de voormalige lijfwacht van Wallenkoning Zwarte Joop de Vries. S. runde een tijdlang de ‘ordedienst’ van Zwarte Joop in de rosse buurt.

LEES OOK: Getuige dodelijke schietpartij Amsterdam: ‘De volgende keer schiet ik je door je hoofd’

Tim S. kreeg in de nacht van woensdag op donderdag ruzie met vier Marokkaanse jongens uit de buurt. Bij die ruzie zou hij een pistool hebben getrokken en meerdere keren hebben geschoten. De 19-jarige ROC-student Ayman Mousah werd dodelijk getroffen. Op zijn school in Amsterdam-Oost is met verslagenheid gereageerd op het nieuws.

Aanvankelijk hield de politie rekening met de mogelijkheid dat de schietpartij zou gaan om een afrekening in het criminele milieu. Al vrij snel bleek dat de oorzaak gezocht moest worden in een uit de hand gelopen ruzie op straat.

Gisteravond werd Tim S. aangehouden.

Door: Redactie

Exit mobile version