WNL

Moordenaar Romy (14) krijgt 1 jaar cel plus tbs

De 14-jarige jongen die deze zomer zijn klasgenootje Romy Nieuwburg verkrachtte en om het leven bracht is vandaag veroordeeld tot een jaar cel plus jeugd-tbs voor gekwalificeerde doodslag. Dat meldt de NOS zojuist.

De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie en gelet op de leeftijd van de dader de zwaarste straf die hij kan krijgen.

De moord op Romy schokte haar woonplaats Hoevelaken indertijd enorm. Het lijk van Romy werd gevonden in een sloot. De moordenaar had haar daar achtergelaten om vervolgens bij een nabijgelegen boerderij een glas limonade te gaan drinken. Hij had eerst gevraagd of hij met haar mee naar huis kon fietsen. Romy had al aan een klasgenoot geappt dat ze de jongen eng vond.

Alhoewel de moordenaar maar een jaar cel krijgt zou zijn tbs zeven jaar kunnen duren.

Volgens rechtbankverslaggever Saskia Belleman vrezen deskundigen voor herhaling. De jongen reageer met “angst en enome huilbuien” op alles wat op hem afkomt en heeft weinig schuldgevoel.

In 2016 randde de jongen ook al iemand aan. De rechtszaak tegen hem werd toen geseponeerd omdat de jongen een psychologische behandeling kreeg.

Door: Redactie

Exit mobile version