WNL

Politie verwijdert foto van Zwarte Pieten na reactieregen

Het politieteam van Arnhem-Noord heeft een zwartepietenfoto van haar Facebook verwijderd, nadat er meerdere positieve en negatieve reacties onder het bericht waren geschreven. “Het was niet handig en verstandig om zo’n foto te plaatsen”, aldus woordvoerder Ronald van der Leeden.

Sommige mensen reageren zeer positief op het bericht en vonden het een leuke actie, meldt de NOS. Ook waren er mensen die vonden dat de politie onpartijdig moet blijven in de zwartepietendiscussie.

“We willen onze excuses aanbieden aan iedereen die er aanstoot aan neemt”, aldus de woordvoerder. “We willen een neutrale politie zijn.” Bij de foto had de politie een kort en bondig gedicht geschreven: ‘Vandaag zijn wij bewapend met pepernoten, wees dus lief, anders krijg je op de kloten’.

Vanmorgen werd de post verwijderd en kwam er een nieuw bericht op de pagina waarin excuses werden aangeboden. “We willen hier een duidelijk statement afgeven. Iedereen moet op de politie kunnen rekenen: voorstanders én tegenstanders van zwarte piet en mensen die hier geen mening over hebben of willen hebben”, is er te lezen. “Achteraf gezien is het niet handig geweest om als politie een foto te plaatsen waaruit je zou kunnen opmaken dat we partij zouden kiezen.”

Door: Redactie

Exit mobile version