WNL

‘Mogelijk terugkerende jihadisten moeten worden tegengehouden’

VVD-Europarlementariër Hans van Baalen ziet het liefst dat IS-strijders die nu nog actief zijn in het kalifaat, niet terugkeren naar Europa.

“Deze mensen zijn wandelende tijdbommen. Ze moeten tegengehouden worden en niet hier komen”, zegt Van Baalen in het tv-programma WNL op Zondag.

“We weten niet precies wie potentieel terugkeren naar Nederland en vooral wat we moeten doen. Voor degenen die dan toch terugkomen, zie ik maar één oplossing: pak ze op en maak ze onschadelijk. Ze moeten zwaar gestraft worden.”

Kindsoldaten

Van Baalen vindt dat we te allen tijde moeten kiezen voor de veiligheid in Nederland. Dat geldt ook in het geval van hele jonge kindsoldaten die door Islamitische Staat zijn opgeleid om tegenstanders te vernietigen.

“Met kinderen wordt het natuurlijk een duivels dilemma. Maar uiteindelijk blijf ik erbij dat je moet zorgen dat de problemen niet hierheen komen. Veel kinderen die zijn opgegroeid in door IS bezette gebieden zijn geïndoctrineerd, en sommige zijn zelfs opgeleid tot zelfmoordterroristen.”

Volgens Van Baalen zijn er te veel voorbeelden van heropvoedingskampen voor kinderen die niet werken. Daarom is het beter het risico niet te nemen, en de kindsoldaten van IS, die in veel gevallen statenloos zijn, in Syrië of Irak te laten.

Door: Redactie

Exit mobile version