WNL

Criminelen dumpen steeds vaker drugsafval in Veluwse bossen

Criminelen dumpen hun drugsafval massaal in de Veluwse bossen. Het drugsafval was al een bekend probleem in Noord-Brabant en Limburg, maar nu worden ook andere delen van Nederland geteisterd. Dat zei WNL-misdaadjournalist Bram Endedijk vanochtend in het tv-programma Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Endedijk schreef boek over de drugscriminaliteit in Brabant. Endedijk: “In Brabant en Limburg is het probleem het grootst, maar daar is de aandacht voor dit probleem ook erg aanwezig. Criminelen denken dan: laten we eens op andere plekken kijken waar politie en justitie minder gefocust zijn op deze problemen.”

Vaten vol chemisch spul

Volgens Endedijk leidt het dumpen van drugsafval tot ernstige schade aan het milieu. “Het zijn echt vaten vol chemisch spul. Soms lekt het ook en dan komt het in de bodem terecht.”

Ondanks dat de politie alert is op deze vorm van criminaliteit, blijft het lastig om daders op heterdaad te betrappen. Endedijk: “Ze hebben steeds nieuwe methodes. Dan moet je denken aan een busje met een vat achterin waar ze het uit laten druppen. Dat moet je haast bij toeval ontdekken.”

Door: Redactie

Exit mobile version