WNL

Veteranen vormen zoekteam dat bij vermissingen altijd klaarstaat

Bij de zoektocht naar de vermiste Anne Faber zochten deze oud-strijders dagen achter elkaar mee. Nu willen ze een vast zoekteam vormen dat bij vermissingszaken altijd kan worden ingeschakeld.

“Een veteraan is uitstekend geschikt voor dit soort taken,” zegt Dennis van der Kraats, oprichter van Veteranen Search Team. Deze oud-strijders zijn getraind om afwijkingen in het terrein te zien, en hebben een scherp oog in bebost gebied.

Snelle inzet

Bij de zoektocht naar Anne Faber hielpen naast militairen ook tientallen veteranen vrijwillig mee. Om dit vaker te kunnen doen, en sneller ingezet te kunnen worden, is Van der Kraats dit zoekteam begonnen. Momenteel wordt het team opgezet, de juiste mensen geselecteerd, en het zoekmateriaal verzameld.

800 aanmeldingen

De oud-militair krijgt veel positieve reacties op zijn plannen. Onder de veteranen is veel animo: al meer dan 800 oud-strijders hebben zich aangemeld. Volgens Van der Kraats willen veteranen zich ook na hun missie graag blijven inzetten voor de maatschappij.

De politie is blij met het initiatief van de veteranen. Politiewoordvoerder Bernhard Jens: “Ik zie dit als burgerparticipatie en daar zijn we ontzettend vóór bij de politie.”

Ook Corrie Groen, de moeder van de sinds 1993 vermiste Tanja vindt het een goed idee. “Als wij dit hadden gehad toen Tanja 24 jaar terug verdween, hadden ze misschien wel wat gevonden.”

Door: Redactie

Exit mobile version