WNL

Doodsoorzaak pasgetrouwd stel bekend

Het pasgetrouwde stel uit Voorburg dat in juni tijdens een huwelijksreis in de Dominicaanse Republiek plotsklaps overleed, is het slachtoffer geworden van voedselvergiftiging of een besmetting met een bacterie. Een misdrijf is uitgesloten, zo concludeert het Openbaar Ministerie vandaag, adlus het ANP. Er zijn ook geen sporen van drugs of alcohol of andere stoffen aangetroffen.

Uit de sectie kwamen wel aanwijzingen voor een ernstige darminfectie. De precieze doodsoorzaak blijft onduidelijk.

Het echtpaar was op huwelijksreis in de Dominicaanse Republiek toen zij daar op 11 juni 2016 kort na elkaar overleden. Omdat het opvallend is dat twee gezonde jonge mensen zo snel achter elkaar overlijden, heeft de politie zeer uitgebreid onderzoek gedaan. Zo zijn onder meer alle betrokken artsen, politiemensen en medewerkers van het resort bevraagd. Ook is op de kamer van het echtpaar gekeken. Dit alles leverde geen aanwijzingen op voor een misdrijf.

Een patholoog en een toxicoloog van het Nederlands Forensisch Instituut hebben onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak. Zij troffen ook geen uitwendig letsel aan dat kan wijzen op een misdrijf.

Door: Redactie

Exit mobile version