WNL

Einde van een tijdperk: benzine-auto nog 13 jaar te koop, dan volgt verbod

Het kabinet Rutte III streeft ernaar om in 2030 de verkoop van benzine-auto’s te verbieden, zo blijkt uit het regeerakkoord dat eerder deze week gepubliceerd werd. In dat jaar moeten alle nieuwe auto’s emissieloos zijn. Ook diesels en hybrides gaan dan dus in de ban.

Dit is ambitieuzer dan eerdere doelstellingen. in 2013 mikte de regering nog op 2035. Meeste Europese landen willen tussen 2040 en 2025 vergelijkbare maatregelen invoeren.

Dagblad Trouw zet vandaag de gevolgen van deze afschaffing op een rij. Volgens de krant zijn momenteel slechts 120.000 van de 8 miljoen personenauto’s in ons land geheel of gedeeltelijk elektrisch.

Omdat elektrische auto’s nu nog tienduizenden euro’s duurder zijn worden er maar weinig van verkocht. De snelle ontwikkeling van de elektrische technologie betekent ook dat de dure bolides snel achterhaald zijn: nog een reden om koop uit te stellen.

Toch denken deskundigen dat de ontwikkelingen de komende jaren snel zullen gaan. Fastned, een bedrijf dat laadpalen installeert, voorspelt in Trouw dat er in 2025 een miljoen elektrische auto’s op de weg zullen zijn.

Door: Redactie

Exit mobile version