WNL

Ontslagen wethouder maakt alsnog snoepreisje op kosten belastingbetaler

Een wethouder uit Zandvoort die deze week gedwongen moest opstappen, is direct na zijn aftreden op kosten van de gemeente naar Zweden gevlogen. Dat meldt de IJmuider Courant.

De wethouder, Michel Demmers, moest deze week aftreden omdat hij advies had gegeven aan een projectontwikkelaar die later door de gemeente werd ingehuurd. Volgens de burgemeester van Zandvoort ging dat ‘lijnrecht tegen de gedragscode in’. “Dit kan gewoon niet”, reageerde de burgervader.

Reis sterk afgeraden

Direct na zijn gedwongen aftreden stapten Demmers en zijn vrouw in het vliegtuig naar het Zweedse Malmö, waar hij op kosten van de belastingbetaler verblijft in een hotel en een duurzaamheidscongres bezoekt. Dat is mogelijk omdat het contract van de wethouder nog niet is opgezegd. Het vliegticket en de hotelovernachting voor zijn vrouw betaalt hij overigens zelf.

Hoe lang de wethouder in Zweden blijft, is onduidelijk. “Hij beheert ondertussen als wethouder geen portefeuilles meer en mag in Malmö ook niet het woord voeren namens de gemeente”, reageert een woordvoerder van de gemeente in de krant. Volgens de woordvoerder is het de wethouder ‘sterk ontraden’ om de reis te maken.

Foto: Twowells - Bahram Bahar (http://home.student.uu.se/baba0967), CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1079471

Door: Redactie

Exit mobile version