main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
10 oktober 2017 — 14:02

Regeerakkoord Rutte III: ouderen en lage inkomens krijgen het minst

Het kabinet-Rutte III heeft een gemiddelde koopkrachtstijging van 1,1 procent bereikt. De helft van de gezinnen ziet de koopkracht jaarlijks meer stijgen, de andere helft van de gezinnen minder. Dat schrijft De Telegraaf aan de hand van het zojuist gepresenteerde regeerakkoord.

Mensen met een wat hoger inkomen, tweeverdieners en gezinnen met kinderen zijn de grote winnaars van de kabinetsformatie, blijkt uit de cijfers.

Gepensioneerden zien hun koopkracht minder hard stijgen: 0,7 procent per jaar. Dat geldt ook voor mensen met een uitkering (+0,6 procent) en alleenstaanden (+0,9 procent). Mensen met een laag inkomen zien hun koopkracht met 0,8 procent per jaar ook minder hard stijgen dan het gemiddelde.

Door: Redactie

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Alle afleveringen zijn nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

De Zaak Van Je Leven

In De Zaak van je Leven blikken rechercheurs terug op de zoektocht naar de identiteit van een onbekende dode man, die in 1996 in een Amsterdamse gracht wordt gevonden. Het enige aanknopingspunt dat de politie heeft is een tatoeage van een blowende haas. Wie is de onbekende dode en heeft hij nog familie?

Dinsdag 22.40
Ruim 200 strafbare bedreigingen tegen politici, vooral via sociale media

Het OM heeft vorig jaar 206 bedreigingen van politici als strafbaar bestempeld en nader onderzocht. In totaal ontving het Team Bedreigde Politici 393 meldingen, meldt…

Lees meer

Kabinet trekt extra half miljard uit voor coronasteun bedrijven

Het kabinet trekt in totaal een half miljard euro extra uit voor steun aan door de coronacrisis getroffen bedrijven. Er komt een aantal nieuwe regelingen…

Lees meer

RIVM: meer dan 10.000 coronagevallen erbij, aantal sterfgevallen flink gestegen

Het aantal nieuwe coronagevallen lijkt zich iets te stabiliseren. Tussen maandag- en dinsdagochtend zijn er in totaal 10.315 positieve tests geregistreerd. In de afgelopen zeven…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier