WNL

Kritiek na arrestatie in zaak-Anne Faber: ‘Waarom heeft iemand die zo gestoord lijkt geen tbs gekregen?’

De 27-jarige Michael P. uit Zeewolde die gisteren werd opgepakt voor betrokkenheid bij de verdwijning van Anne Faber, is in 2012 veroordeeld voor dubbele verkrachting en een reeks gewelddadige berovingen.

Ondanks dat hij een straf van elf jaar kreeg opgelegd, liep hij dit jaar toch weer vrij rond. P. verbleef in een psychiatrische kliniek in Den Dolder, die een lichter veiligheidsregime heeft dan een tbs-kliniek.

Gestoord

“Het is natuurlijk niet uit te sluiten dat hij weer iets zou hebben gedaan, ook als hij zijn straf had uitgezeten”, stelt NRC-verslaggeefster Emilie van Outeren in het WNL-programma Goedemorgen Nederland.

“Maar je vraagt je natuurlijk wel af waarom iemand die zo gestoord lijkt, geen tbs heeft gekregen.”

Kamervragen

De verdachte mocht zich in het kader van zijn resocialisatie na zes jaar alweer buiten Aventurijn Roosenburg in Den Dolder begeven. De kliniek haalde twee jaar geleden nog het nieuws toen een vuurwapengevaarlijke crimineel er uitbrak.

PVV-Kamerlid Gidi Markuszower heeft inmiddels Kamervragen aangekondigd. “Het is een groot schandaal”, zegt hij in De Telegraaf. “Wat doet dit levensgevaarlijke monster nu al op straat?”

LEES OOK: Gevangene (27) opgepakt in verband met verdwijning Anne Faber

Door: Redactie

Exit mobile version