WNL

Salafistisch alFitrah koopt pand met geld van Nederlandse investeerder

De salafistische organisatie alFitrah is er tóch in geslaagd het pand aan de Pahud de Mortangesdreef in de Utrechtse wijk Overvecht te kopen. Dat meldt het AD. AlFitrah koopt het pand voor 1,7 miljoen euro van pandeigenaar No Staples met hulp van een Nederlandse investeerder.

Imam Suhayb Salam heeft gisterenavond de koopakte getekend en No Staples deed dat vanmiddag. Salam is nu eigenaar van het pand en hoeft het gebouw dus niet te verlaten. Gisteren besloot de rechter dat No Staples het gebouw vandaag mocht ontruimen wegen achterstallige betalingen.

Het omstreden alFitrah wordt al jaren in de gaten gehouden door verschillende instanties. De AIVD volgt de familie Salam al jaren en de FIOD viel een jaar geleden binnen omdat het vermoedt dat alFitrah geld witwast en terrorisme financiert.

Het pand is nu gekocht met hulp van een Nederlandse investeerder. AlFitrah wil niet zeggen wie de investeerder is, maar in totaal heeft de organisatie een bedrag van 1,83 miljoen betaald aan No Staples. Dat bedrag is de koopsom plus achterstallige huur en de proceskosten.

Door: Redactie

Exit mobile version