WNL

Steeds meer auto’s gaan in vlammen op: 13 per dag

Het aantal autobranden neemt de afgelopen twee jaar schrikbarend toe. Dat blijkt uit cijfers van de website Alarmeringen.nl, meldt De Telegraaf.

De eerste acht maanden vlogen er 3.074 auto’s in de brand. Gemiddeld komt dat neer op 13 auto’s per dag. In 2015 werden er nog 4.428 brandmeldingen geregistreerd, terwijl dat er vorig jaar ruim 4.900 waren.

Het Verbond van Verzekeraars ziet een stijging: “Waar het aantal autobranden in de periode 2010-2015 redelijk stabiel en zelfs licht dalend was, zagen wij vorig jaar in de eerste drie kwartalen een toename.”

Pyromanen actief

In de meeste gevallen blijkt dat een autobrand is aangestoken. Slechts in een klein deel van de gevallen is een technisch mankement de oorzaak. Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars gaf vanochtend in het WNL-programma Goedemorgen Nederland op NPO 1 een aantal tips om het pyromanen zo moeilijk mogelijk te maken.

“Het is goed dat politie vaker door de straten patrouilleert. Maar ook bewoners zelf kunnen er wat aan doen. Zet de auto neer op een plaats waar goed zicht is”, adviseert Buis. “Ook zie je in sommige wijken buurt-WhatsApp-groepen ontstaan. Waarschuw elkaar en wees alert.”

Door: Redactie

Exit mobile version