WNL

Olifanten weg uit Artis? ‘Het wordt tijd om GroenLinks te laten uitsterven’

Het hoofdstedelijke GroenLinks wil middels een ‘uitsterfbeleid’ sommige diersoorten langzaam uit Artis wegwerken. Dat schrijft De Telegraaf vandaag op basis van uitspraken van partijleider Rutger Groot Wassink en het recent gepresenteerde verkiezingsprogramma van de partij. Olifanten en andere soorten dieren die een groot territorium nodig hebben zouden niet op hun plaats zijn in de dierentuin.

De plannen van GroenLinks werden met felle kritiek begroet. Artis-directeur Haig Balian liet in De Telegraaf weten niet veel te vrezen van GroenLinks en sprak van “een eenmansactie” van Groot Wassink. Wethouder Abdeluheb Choho (D66) gaf aan dat Artis ruimschoots aan alle regelgeving voldeed en de verblijven recentelijk nog vergroot had.

Mediadeskundige Mark Koster was echter vanochtend in Goedemorgen Nederland het felst. “Het is tijd om GroenLinks dan een beetje te laten uitsterven met dat soort voorstellen”, zei Koster. Hij noemde de dierentuin verder “iconisch” en “een pleisterplaats voor heel Nederland” en de voorstellen van GroenLinks “krankzinnig”.

Volgens Elsevier-journalist Syp Wynia moeten de standpunten van GroenLinks Amsterdam vooral gezien worden in het kader van de groeiende concurrentie van de Partij voor de Dieren die de partij vreest. “Ze zijn bezig zelf een beetje Partij voor de Dieren te worden”, aldus Wynia.

Door: Redactie

Exit mobile version