WNL

Crystal meth-makers lopen tegen de lamp na tips uit bouwmarkt

De politie in Den Haag heeft onlangs een werkend crystal meth-laboratorium opgerold. Daarbij is een halve kilo van de zeer verslavende drug in beslag genomen. Vijf mensen zijn aangehouden.

De verdachten liepen tegen de lamp toen ze bij diverse bouwmarkten grote hoeveelheden gootsteenontstopper en aceton probeerden te kopen. Alerte winkelmedewerkers trokken daarop aan de bel.

Bij de inval op 14 september aan de Lichtenbergweg werden een 36-jarige Mexicaan en drie Antillianen aangehouden. Volgens de politie hielden zij zich bezig met de productie van crystal meth, een zeer verslavende drug die erg populair is in Amerika.

Winkelbediende waarschuwde politie

De recherche kwam de mannen op het spoor nadat een medewerker van de Hornbach in Nieuwerkerk aan de IJssel begin augustus had geweigerd om veertig liter aceton aan een klant te verkopen. De man was een dag eerder ook al in de winkel geweest en had toen grote hoeveelheden gootsteenontstopper gekocht. Omdat de winkelbediende wist dat met die bestanddelen bommen of xtc gemaakt kunnen worden, waarschuwde hij de politie.

Die startte daarop, onder de naam ‘San Diego’, een onderzoek naar de koper. Nadat de man op videobeelden was geïdentificeerd werd hij een tijdlang geobserveerd. De politie zag de man bij diverse bouwmarkten aceton en gootsteenontstopper inslaan. Daardoor ontstond het vermoeden dat hij zich bezighield met de productie van drugs. Uiteindelijk kwam de recherche bij het illegale laboratorium aan de Lichtenbergweg uit.

Crystal meth productie in Nederland is betrekkelijk zeldzaam. De laatste jaren is er een toename in het gebruik van de verwoestende drug. Met name in de gay-scene wint ‘Tina’, zoals de drug ook wel genoemd wordt, terrein.

Door: Redactie

Exit mobile version