main-logo NPO Start
Word lid
15 september 2017 — 15:43

Utrecht verbiedt busjes en vrachtwagens in binnenstad vanaf 2025

De gemeente Utrecht gaat vanaf 2025 busjes en vrachtwagens die op diesel of benzine rijden in de binnenstad verbieden.

De gemeente wil meer ruimte voor voetgangers in de binnenstad, meldt RTV Utrecht. Bevoorrading van winkels zal vanaf 2025 plaats moeten vinden met van zogenoemde zero-emission-voertuigen. Dat zijn voertuigen die geen CO2 uitstoten.

GroenLinks-wethouder Lot van Hooijdonk heeft met de brancheorganisaties uit het beroepsgoederenvervoer en de distributie een overeenkomst gesloten over ruimere levertijden voor voertuigen zonder uitstoot. De tijden worden uitgebreid voor schone voertuigen en beperkt voor voertuigen op benzine en diesel.

Het is nog onduidelijk of de nieuwe regeling ook gaat gelden voor taxi’s. Zij mogen onder bepaalde voorwaarden ook door voetgangersgebied rijden.

Door: Redactie

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

PODCAST: Mark en Margreets Weekend

Kinderen zoals Lars Westra (12) en Greta Thunberg (17) worden ingezet als “deugmascottes voor de klimaathype”. Dat zegt mediadeskundige Mark Koster in de podcast Mark en Margreets Weekend van WNL en NPO Radio 1.

Wetenschappers waarschuwen voor gevaar te veel vitamine B12: ‘Grotere kans op sterfte’

Wetenschappers van het UMCG in Groningen waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van te veel vitamine B12. Volgens de onderzoekers hebben mensen met een hogere waarde van…

Lees meer

Huizenprijzen nog steeds stevig in de lift: gemiddelde koopwoning in jaar tijd 6,9 procent duurder geworden

De huizenprijzen in Nederland zijn vorig jaar opnieuw flink gestegen, maar niet zo hard als een jaar eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek…

Lees meer