WNL

Scholier verkrachtte meisje (12): seksueel materiaal van tientallen slachtoffers

Een 19-jarige scholier uit het Noord-Brabantse Bavel zit al meer dan drie maanden vast. De tiener wordt ervan verdacht een 12-jarig meisje te hebben verkracht en ontucht te hebben gepleegd met een meisje van 13 jaar. Daarnaast zijn er 900 foto’s en 170 filmpjes aangetroffen bij de jongen thuis, meldt BN DeStem.

Op de foto’s en video’s, die aangemerkt kunnen worden als kinderporno, zijn volgens officier van justitie Janne Kerkhofs 40 tot 45 verschillende meisjes te zien. Zowel bij het fysieke misbruik als bij de foto’s en filmpjes gaat het om jonge meisjes. Het jongste slachtoffer zou pas 8 jaar oud zijn, aldus de krant.

‘Jongen is zeer intelligent’

De verdachte zou een zeer intelligente jongen zijn. Dat blijkt uit de psychologisch onderzoek en de manier waarop de jongen de vragen beantwoordt in de rechtszaal. “Het is een zeer trieste zaak voor alle betrokkenen. Uiteraard voor de slachtoffers, maar ook voor mijn cliënt”, aldus advocate Esther Vroegh.

De advocate vroeg de rechtbank om de zaak achter gesloten deuren te behandelen, maar dat verzoek werd afgewezen. Ook mocht de jongen de zaak niet in vrijheid afwachten. “Het zijn ernstige feiten en de maatschappij zou zeer geschokt kunnen zijn als wij u vrijlaten”, aldus de rechtbank.

Snapchat

De verdachte zou de jonge meisjes via Snapchat benaderen en om naaktfoto’s vragen. Als ze vervolgens geen seksuele handelingen wilden verrichten met hem, zou hij het beeldmateriaal online gooien.

Door: Redactie

Exit mobile version