main-logo NPO Start
Word lid
9 september 2017 — 14:31

VIDEO: Omstanders moedigen agressievelingen aan die jongetje gruwelijk mishandelen

Een jongen is gistermiddag in een park in Breda op vreselijke wijze mishandeld door een grote groep jongens. Een kennis van het slachtoffer heeft een video van de mishandeling gedeeld op Facebook, meldt Omroep Brabant.

Te zien valt hoe de jongen wordt aangevallen door zeker vijf andere jongens. De groep wordt aangemoedigd door de omstanders, van wie velen de mishandeling met een mobieltje staan te filmen. De jongens trappen en slaan het slachtoffertje dusdanig hard, dat hij al vrij snel op de grond valt. Eenmaal op de grond grijpen andere jongens de kans om de jongen opnieuw te trappen.

“Jij gaf hem vuisten maat”

Uiteindelijk lukt het de jongen om weer op te krabbelen. Toch wordt hij even later tegen een boom geduwd en krijgt hij opnieuw een aantal rake klappen. Daarna lijkt de situatie rustiger te worden en druipen de meeste vechtersbazen af.

Het is onbekend hoe groot de verwondingen zijn van het slachtoffer. Een van de mensen die staat te filmen roept nog wel “wow, check zijn hoofd!”, verwijzend naar het bloed op zijn gezicht. Ook krijgt een van de daders een compliment voor zijn vechtkunsten. “Je gaf hem vuisten maat”, valt trots te horen in de video.

Volgens Omroep Brabant is de politie een onderzoek gestart naar de video. De kennis van het slachtoffer die de video deelde roept via Facebook op om namen van de daders in een persoonlijk bericht naar hem te sturen. Afgaand op het geschreeuw in de video, zou een van de daders in ieder geval Nordin heten.

Door: Jelle Dijkstra

Word ook Superlid van WNL en houd de NPO in evenwicht!  Klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Jordan Roy kwam via zijn deelname aan The Voice in aanraking met de muziek van George Michael, waarna hij verkocht was. De zanger tourt door Nederland met een ode aan de overleden zanger. Wat maakt George Michael zo goed? En wat zijn nog meer inspiratiebronnen van Roy? Je hoort het tussen 00.00. en 02.00 uur in ’t Wordt Nu Laat bij NPO Radio 2

Vannacht om 0:00 uur op

Goedemorgen Nederland

  • Buitenlandexpert Han ten Broeke over de oplopende spanningen tussen Rusland en het Westen. Staan we aan de vooravond van een nieuwe Koude Oorlog?
  • Amerikadeskundige Willem Post over de Oscars die dit weekend worden uitgereikt. Eén van de grote kanshebbers is Vice. Een film over oud-vicepresident en Republikein Dick Cheney.
Morgenochtend vanaf 7:10 uur
Verblijfsvergunningen criminele asielzoekers mogelijk niet ingetrokken door tijdgebrek IND

Verblijfsvergunningen van asielzoekers die zich hebben misdragen of hebben gelogen, zouden niet zijn ingetrokken omdat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) dat te veel tijd en moeite kostte….

Lees meer

Acteur Jussie Smollett opgepakt: zette hij mishandeling door Trump-aanhangers in scène?

De politie van Chicago heeft de Amerikaanse acteur Jussie Smollett gearresteerd, omdat hij mogelijk een valse aangifte heeft ingediend rond een mishandeling waarvan hij het…

Lees meer

Baudet corrigeert partijgenoot Otten: ‘We zijn wél voor een nexit’

Forum voor Democratie is wel degelijk vóór een nexit, ondanks de uitspraken van Eerste Kamer-lijsttrekker Henk Otten in het WNL Op Zondag-lijsttrekkersdebat. “Ik ben ideologisch…

Lees meer

Rechter: krakers moeten verdwijnen van Fort Velsen

Een groepje krakers dat sinds januari verblijft op het Fort Velsen in de gemeente Beverwijk moet daar weg. De krakers hadden een kort geding tegen…

Lees meer

Vrijwilliger Haagse basisschool aangehouden om grensoverschrijdend gedrag met kinderen

Een vrijwilliger van De Galvanischool in Den Haag mag niet meer in de school komen, omdat er sprake zou zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag met…

Lees meer

DENK en Leefbaar: laat Rotterdammers meebeslissen over toekomst burgemeester Aboutaleb

De Rotterdamse oppositiepartijen DENK, Leefbaar Rotterdam en 50Plus vinden dat inwoners van de stad moeten kunnen meebeslissen over een eventuele herbenoeming van burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA)….

Lees meer

Aantal werkenden afgelopen maanden met duizenden toegenomen

Het aantal werkenden is de afgelopen drie maanden met 18.000 per maand toegenomen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van nieuwe…

Lees meer

Bewoner belt politie vanwege hijg- en kreungeluiden in woning

Een inwoner van Rijnsburg heeft gisteravond de politie gebeld met een opmerkelijke melding. De bewoner hoorde hijg- en kreungeluiden in zijn eigen woning, maar had…

Lees meer

Verdubbeling aantal meldingen verwarde personen

De politie kreeg vorig jaar meer dan 90.000 meldingen van verwarde personen. Dat is een verdubbeling ten opzichte van acht jaar daarvoor, zo meldt NRC….

Lees meer

‘Mogelijk volgende week duidelijkheid over Rusland-onderzoek Mueller’

De vraag wanneer het Rusland-onderzoek van Robert Mueller wordt afgerond, wordt mogelijk begin volgende week bekendgemaakt. Dat laat attorney general Bill Barr weten aan CNN….

Lees meer