WNL

‘Frans Timmermans groter gevaar dan nationalisme’

Opiniemaker Wierd Duk heeft geen goed woord over voor het pro-EU-filmpje dat Frans Timmermans heeft laten maken. In de twee minuten durende video waarschuwt de EU-vicevoorzitter voor nationalisme, dat hij vergelijkt met alcoholisme. In het filmpje zijn onder meer massagraven te zien, als verwijzing naar een tijd waarin oorlogen in Europa werden gevoerd.

“Ik vind Frans Timmermans een veel groter gevaar, moet ik zeggen”, reageert Duk in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1. “Ik krijg hier helemaal kippenvel van ergernis van, als ik dit zo moet aanhoren. Helemaal in deze tijd. Hoe haalt hij het in zijn hoofd, in een tijd waarin er binnen de EU zoveel grote problemen zijn met immigratie, de islam en de strijd van Oost-Europa dat zich keert tegen Brussel en hem?”

‘Timmermans maakt Brussel heilig’

Ook Duitslandkenner René Cuperus is kritisch. “Hij maakt alles wat in Europa of Brussel gebeurt heilig. En iedereen die zich daartegen verzet, wil eigenlijk terug naar de Tweede Wereldoorlog of wil eigenlijk Auschwitz.”

Daarmee wijst Timmermans met het vingertje, stelt Cuperus. “En dat is een hele valse en fatale manier van redeneren, zoals ze dat in Brussel doen. Ze zeggen: ‘Wij zijn de goede Europeanen en jullie in de lidstaten zijn eigenlijk fout’. Dat zit ook in het filmpje en daarvan gaat totaal de verkeerde boodschap uit.”

Door: Redactie

Exit mobile version