WNL

Islamitische kleuters radicaliseren: ‘Moordbewegingen naar ongelovigen’

Leraren van een school in het Belgische Ronse slaan alarm omdat ze constateren dat zelfs hun jongste islamitische leerlingen onder invloed blijken van een radicale stroming. Dat staat in een intern document dat de Belgische krant HLN heeft ingezien.

Moordbewegingen

“Ze noemen andere kinderen ‘varkens’ en ‘ongelovigen’. Met de vinger over de keel maken ze moordbewegingen”, staat geschreven in het rapport van het afgelopen schooljaar. Onder de titel ‘Indoctrinatie bij kleuters’ beschrijft de juf het problematische gedrag van kinderen uit haar klas.

“Arabische verzen uit de Koran citeren tijdens de speeltijd”, zo schrijft ze. Dan volgt een hele rits problematisch gedrag. “Niet naar school komen omdat de schoolvisie niet past binnen de geloofsovertuiging. Op vrijdag niet naar school komen om godsdienstige redenen. Een kleuter heeft al een vriend in Marokko waar ze later mee zal trouwen. Een meisje weigert om een jongen een hand te geven en om naast een jongen in de rij te staan.”

Ouders lachen erom

In het rapport gaat het ook over “moordbedreigingen door een kind uitgesproken aan ‘ongelovigen’.” Bij gesprekken met de ouders stelt de school vast dat die hun kind steunen en ermee lachen, blijkt uit het verslag.

Het is volgens HLN de eerste keer dat er bij kinderen in België op zo’n jonge leeftijd tekenen opduiken van beginnende radicalisering.

Door: Redactie

Exit mobile version