WNL

Wilders noemt genderneutraliteit NS waanzin: ‘Laat treinen op tijd rijden’

Ook de NS stapt over op genderneutrale communicatie. In plaats van het ‘dames en heren’, hoor je straks ‘beste reizigers’. De nieuwe omroepteksten gaan in per december, wanneer er een nieuwe dienstregeling wordt ingevoerd.

“Een kleine wijziging, maar tegelijkertijd is het toch ook heel logisch om onze reizigers aan te spreken met wat ze voor ons zijn? “, zegt NS-topman Rogier van Boxtel. “Namelijk beste reizigers. Onze mensen op de trein willen graag dat iedereen zich welkom voelt. In persoonlijke gesprekken is het natuurlijk aan de conducteur zelf hoe hij zijn of haar gastvrijheid invult. Iedere reiziger is ons even lief.”

Eerder deze week maakte de gemeente Amsterdam bekend haar ambtenaren en bestuurders te verzoeken inwoners voortaan aan te spreken met bijvoorbeeld ‘beste mensen’ of ‘geachte aanwezigen’ in plaats van ‘dames en heren’.

‘Laat treinen eerst op tijd rijden’

Geert Wilders noemt de aanpassing die de NS gaat doen in een reactie op Facebook ‘waanzin’. “NS is totaal de weg kwijt”, aldus de PVV-voorman. “Zorg maar eens dat de treinen op tijd rijden in plaats van genderneutraal communiceren.”

Door: Redactie

Exit mobile version