WNL

Economische vluchtelingen niet terug naar thuisland door tegenwerking regering

De Europese Unie heeft de grootste moeite om economische vluchtelingen uit Bangladesh terug te sturen naar hun thuisland. De regering van het Aziatische land werkt namelijk totaal niet mee, zo meldt De Volkskrant.

Bangladesh weigert onder meer reisdocumenten te verstrekken van de illegale vluchtelingen. Bengalen zijn qua aantal de tweede groep vluchtelingen die via mensensmokkelaars aankomen in Italië. Alleen al in de eerste zes maanden van 2017 kwamen ruim achtduizend mensen uit Bangladesh via Italië naar Europa. Dat is evenveel als in heel 2016.

Harde maatregelen

De EU heeft nu met harde maatregelen gedreigd als het land het beleid in september niet heeft aangepast. Zo is Europa van plan om geen visums te geven aan politici en zakenlui uit Bangladesh. Ook denkt de EU aan het aan banden leggen van de kledingexport vanuit het Aziatische land.

Volgens de regering van Bangladesh zijn de vluchtelingen die in Italië aankomen als jaren niet meer woonachtig in hun thuisland, maar in Libië. Bangladesh geeft geen visa meer aan inwoners die naar Libië gaan, zo stelt De Volkskrant.

Door: Redactie

Exit mobile version