WNL

Jongen (8) belt 112 en scheldt centralist de huid vol

Bij de 112-alarmcentrale is het personeel voorbereid op noodsituaties, maar afgelopen nacht werd een centralist geconfronteerd met iets anders onaangenaams. Een jongen van acht jaar belde in de vroege ochtend 112 en schold de centralist vervolgens de huid vol. Dat meldt de politie vandaag.

Aardig vocabulaire

De jongen werd door de centralist erop aangesproken dat hij zonder goede reden 112 belde, laat een woordvoerder weten. Dat beviel de jongen niet, en hij begon met schelden. Volgens de politie had het ventje een ‘aardig vocabulaire’ voor zijn prille leeftijd.

Adres opgespoord

Omdat de jongen al eerder onnodig naar 112 had gebeld, werd het RealTime Intelligence Center ingeschakeld om zijn adres te achterhalen. Dit is een afdeling die snel achtergrondinformatie over iemand kan geven aan hulpdiensten.

Ondanks dat de jongen met een mobiel zonder simkaart belde, kon hij snel opgespoord worden. De jongen en zijn ouders kregen vanochtend dan ook bezoek van de politie. Na een goed gesprek met de ouders, is de zaak verder afgehandeld.

 

Door: Redactie

Exit mobile version