WNL

Adviseur Poetin: ‘Breng daders MH17 voor internationale rechter’

Sergey Karaganov, een van de belangrijkste adviseurs van Poetin, wil dat een onafhankelijk tribunaal de daders van de MH17-aanslag berecht. Dat is opmerkelijk, omdat Rusland tot nu toe vervolging door door een VN-tribunaal heeft geblokkeerd.

Karaganov deed zijn uitspraken in Weg van de Wereld, waarin historicus Arend-Jan Boekesteijn en Rob de Wijk, directeur van het The Hague Centre for Strategic Studies, spelers uit de internationale politiek interviewen.

Nederland wil MH17 voor Nederlandse rechtbank

Onlangs maakte Nederland bekend dat een eventueel proces zal plaatsvinden in een Nederlandse rechtbank. De kans is klein dat Rusland zijn onderdanen daarvoor uitlevert. Karaganov gelooft niet in een eerlijk proces: “99% van wat Westerse media over Rusland schrijven zijn leugens of verzinsels. Dit is geen politieke zaak, maar een menselijke tragedie.”

‘Wij zien dit anders’

Dat betekent volgens Karaganov niet dat de eventuele Russische daders hun straf mogen ontlopen. “Jullie geloven dat jullie de bewijzen hebben tegen ons, wij zien het anders. Mijn eerste idee was dat schurken in Oekraïne iemand hadden ingehuurd om het vliegtuig naar beneden te halen. Laat een onafhankelijke rechter er maar over beslissen.”

Kijk Weg van de Wereld: NPO2, zaterdag 22.40. 

Door: Redactie

Exit mobile version