WNL

Agent schiet op hond bij aanhouding

Agressieve hond bijt / ANP

Spannende momenten voor een agent, gisteravond in Almere. Bij een aanhouding zag hij zich gedwongen te schieten op een erg agressieve hond, die hem uiteindelijk nog wist te bijten ook. Het dier raakte zelf niet gewond, een hondenbegeleider wist hem weer onder controle te krijgen. Bij Omroep Flevoland geeft de politie een korte toelichting:

Huiselijk geweld

De politie kwam in eerste instantie af op een melding van huiselijk geweld, in een woning aan de Eelerbergstraat in de Landgoederenbuurt. Daar aangekomen bleken twee mannen ruzie met elkaar te hebben, waarbij de een de ander buiten had gesloten. Gezien de man ín het huis niet mee wilde werken, besloten de agenten om hem aan te houden. Dat bleek niet zo makkelijk te gaan.

Hond komt naar buiten gerend

Op het moment dat de agenten tot actie over wilden gaan, kwam de agressieve hond naar buiten gerend. Eén van de agenten werd direct gebeten en schrok zo van het kennelijk indrukwekkende dier, dat hij besloot te schieten. De hond werd daarbij niet geraakt, bleek later. De agent kon ter plekke aan zijn verwondingen worden geholpen.

Door: Redactie

Exit mobile version