WNL

Trapduw Airbnb: Pandeigenaresse blijkt prominent lid GroenLinks

De pandeigenaresse van de Airbnb in Amsterdam, waar een Zuid-Afrikaanse vrouw van de trap werd geduwd, is een prominent lid van GroenLinks.

Dat zou blijken uit een rondvraag bij de buren van het Airbnbpand door de Telegraaf. De buren laten de krant weten ‘onthutst’ te zijn door de beschuldigingen van racisme aan het adres van de pandeigenaar.

‘Anita, bel een ambulance’

Het zou gaan om Anita de Horde (40) die jarenlang in de Kamer zat voor GroenLinks. Gijs D., de verdachte die de vrouw duwde in het filmpje, zegt daarin dat ‘Anita’ een ambulance moet bellen, wanneer de Afrikaanse vrouw onderaan de trap ligt.

Het incident van afgelopen zondag haalde de internationale pers toen fotografe Zanele Muholi de Airbnb-houders beschuldigde van racisme. “Maar dat kan gewoon niet waar zijn. Het zijn juist heel betrokken buren”, aldus een omwonende in de Amsterdamse Potgiersstraat, waar de Airbnb ligt.

Frustraties liepen op

“Het was hoogstwaarschijnlijk het gevolg van frustratie. Ik heb gehoord dat de huurders geen haast maakten om te vertrekken terwijl de uitchecktijd al meer dan een uur was verstreken”, laat een onderbuurvrouw weten, die bovendien last had van geluidsoverlast door de vier Afrikaanse vrouwen.

Gijs D. en de Horde zouden het pand officieel samen bewonen. Het profiel van de twee is door Airbnb op zwart gezet. “We zullen de hardste maatregelen nemen die we kunnen tegen zulk weerzinwekkend gedrag”, liet het Amerikaanse bedrijf weten in een verklaring.

 

Door: Redactie

Exit mobile version