main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 6 juli 2017 — 19:15

Vrouw terroriseert al negen jaar buurt in Zaandam

Bewoners van de Pro Patriastraat in Zaandam hebben al negen jaar last van een 33-jarige dame die de buurt terroriseert.

De verwarde vrouw zorgt voor enorme overlast, maar kan niet zomaar uit haar huis geplaatst worden. Dit tot grote onvrede van haar buren. Volgens NH zou de vrouw zorgen voor bedreigingen, scheld- en vechtpartijen, stankoverlast en ongedierte door rondslingerend vuilnis in de buurt. “Ze zette een buurvrouw een mes op de keel en viel mij persoonlijk aan”, vertelt een buurtbewoonster aan WNL.

De vrouw heeft een kind, maar die is ook al uit huis geplaatst omdat ze die verwaarloosde.

Brandbrief aan de burgemeester

Bewoners hebben een brandbrief geschreven aan de burgemeester en hebben woningbouwcorporatie Rochdale ingeschakeld. In overleg met de vrouw zou ze binnen drie maanden kunnen verhuizen. Hoewel de vrouw daar wel open voor staat, hebben de buurtbewoners er een hard hoofd in.

Volgens wethouder Jeroen Olthof is het niet zo eenvoudig de vrouw uit huis te zetten. “Het is niet zo dat we haar even oppakken en een andere woning aanwijzen”, vertelt hij. “Deze vrouw moet ook mee willen werken.” De wethouder stelt dat de gemeente er bovenop zit en naar andere gepaste huisvesting zoekt voor de vrouw.

Woningcorporatie: ‘Doe aangifte’

Hester van Buren van woningcorporatie Rochdale zegt dat zij de vrouw alleen uit het huis kunnen laten vertrekken als anderen getuigen tegen de misstanden die de vrouw pleegt. “Dat durven buurtbewoners vaak echter niet”, zegt Van Buren.

Mensen moeten volgens haar meer doen dan alleen bellen met Rochdale dat ze bang zijn. “Dan gaan we op huisbezoek en dan gedragen mensen zich heel netjes”, legt ze uit.

Aso-wet

Buurtbewoners hopen dat de gemeente de aso-wet kan inzetten. Daarbij krijgt de burgemeester meer bevoegdheden om mensen uit hun huis te plaatsen. Maar die wet kan volgens een gemeentewoordvoerder nog niet worden ingezet omdat hij geen onderdeel is van de Algemene Plaatselijke Verordening. Daarover moet de raad nog een beslissing nemen.

 

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Het witwassen van drugsgeld is een enorm probleem. Is Generatie Next zich ervan bewust dat hun drugsgebruik daar een directe oorzaak van is? Hoe werkt het precies? Jill Bleiksloot zoekt het uit in Stand van Nederland: Generatie Next.

Donderdag 22.10
RIVM: stijging aantal coronagevallen zet door

De stijging van het aantal nieuwe coronagevallen zet door, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In de afgelopen zeven dagen registreerde het instituut…

Lees meer

Eerste zorgpremie bekend: DSW stijgt met 3,25 euro

De premie van de basisverzekering van DSW wordt volgend jaar verhoogd met 3,25 euro, zo heeft de zorgverzekeraar traditiegetrouw als eerste laten weten. Dat betekent…

Lees meer

Brandbrief: Nederland moet investeren in een beter vestigingsklimaat

Er moet meer geïnvesteerd worden in een beter vestigingsklimaat om talent naar Nederland te trekken. Dat schrijven 120 organisaties in een brandbrief aan de formerende…

Lees meer