WNL

Dit is de man die gisteren in Brussel een aanslag wilde plegen

De man die gisteren een aanslag wilde plegen in Brussel is de 36-jarige Oussama Zariouh. Zijn plan mislukte uiteindelijk omdat alleen de ontsteker ontplofte, maar de bom gevuld met spijkers niet afging. Zariouh werd uiteindelijk doodgeschoten door een militair.

De man was bekend bij de politie wegens meerdere drugszaken, maar stond niet op Belgische terreurlijsten, meldt VTM. Hij is afkomstig uit de wijk Molenbeek en is van origine een Marokkaan, meldt de Belgische overheid.

De aanslag

“Om 20.39 is de dader in het Centraal-Station binnengestapt. Via de loketten is hij naar de reizigers gestapt. Tegen kwart voor negen ’s avonds is hij te midden van de reizigers gaan staan en nam hij de tas op en begon hij te schreeuwen en is de zak gedeeltelijk ontploft”, aldus het federaal parket op een persconferentie.

“De man liet zijn brandende bagage achter en liep achter een stationschef naar het perron, waarna een tweede explosie plaatsvond. In de zak zaten nagels en kleine gasflessen. Nadien liep hij de trappen op en liep hij recht op een militair af terwijl hij ‘Allahu Akbar’ schreeuwde.” De militair twijfelde geen moment en schoot de man dood.

Door: Redactie

Exit mobile version