WNL

Talentvolle app-bedenker (16) vliegt op uitnodiging van Apple naar belangrijk congres

Matthijs Otterloo heeft op zijn zestiende al verschillende succesvolle apps bedacht. Reden genoeg voor techbedrijf Apple om de 16-jarige techneut uit te nodigen op een prestigieus congres in het Amerikaanse Silicon Valley.

Otterloo stond met zijn app Colorlink, een puzzelspelletje, een paar weken op nummer 1 in de Amerikaanse appstore. Zijn game is zeker twee tot drie miljoen keer gedownload. In Nederland  bedacht hij voor de Apple Watch een app met ov-info.

Om toegelaten te worden tot het congres moest hij een app ontwikkelen om te laten zien wat hij kan. Met succes: Apple koos hem uit als een van de gelukkigen. De toegangsprijs van het congres is 1.699 euro, en dat bedrag wordt voor hem betaald. “k hoop vooral veel te leren en nieuwe mensen te ontmoeten”, vertelt Otterloo aan WNL. “Ik ben van jongs af aan al bezig met computers en programmeren, ik ben gepassioneerd door computers en zo het mezelf aangeleerd.”

Het is zijn droom in Amerika als soft­wa­re-ontwikkelaar aan de slag te gaan: “Doel is om uiteindelijk naar Silicon Valley of New York te verhuizen en daar bij een groot bedrijf te werken.”

Door: Redactie

Exit mobile version