WNL

Sylvana Simons: ‘Klein groepje salafisten geen bedreiging Nederlandse identiteit’

Sylvana Simons verbaast zich over de koppeling die wordt gemaakt tussen de Nederlandse identiteit en een klein groepje (radicale) salafisten met ondemocratische opvattingen. Volgens Simons zouden deze geen bedreiging vormen voor onze identiteit.

Dat zei de politica van Artikel1 vandaag in het nieuwe radioprogramma WNL Tegenpolen.  “Als we praten over de identiteit van Nederland en we praten binnen dertig seconden over dat kleine groepje salafisten dat in onze ogen ongrondwettelijke ideeën heeft, dan zie ik daar niet meteen de relatie met dé identiteit van Nederland.” Ook zou Simons niet weten hoe een klein groepje de identiteit onder druk zou zetten.

Simons reageerde met deze stelling op een opmerking van historicus en oud-VVD Kamerlid Arend Jan Boekestijn, die stelt dat je niet politiek correct moet doen over salafisten die kinderen zouden slaan en vrouwen minderwaardig vinden. “Deze opvatting is in strijd met de dingen waar wij voor staan”, zei Boekestijn. Hij verwees naar een onderzoek van NRC over salafisten in Amsterdam.

Links kwam op voor homo’s en gelijkwaardigheid man en vrouw

“Links kwam vroeger altijd op voor homo’s en de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen en nu opeens hebben we een kleine groep van mensen die dat niet delen en dan mogen we er niet over praten”, stelt Boekestijn. Simons vindt dat er over alles gepraat mag worden in Nederland, maar de focus niet gelegd moet worden op een klein groepje mensen. De oud TMF-presentatrice is zelfs van mening dat Nederlanders zelf ‘met z’n allen’ de grootste bedreiging zijn voor hun identiteit ‘op het moment dat we hem vast te willen leggen.’

 

In WNL’s nieuwste programma Tegenpolen discussiëren twee tegenpolen onder leiding van presentatrice Roos Moggré een uur lang over een thema dat van groot belang is binnen de kabinetsformatie. In de eerste aflevering discussieerde historicus en oud VVD-Kamerlid Arend Jan Boekestijn met presentatrice Sylvana Simons over discriminatie.

Door: Redactie

Exit mobile version