WNL

Man bedreigt cameraploeg WNL: ‘Bij Hollandse mensen vraag je het!’

Vanavond: WNL Opiniemakers, 21:20 uur op NPO2.

Een cameraploeg van WNL is eerder deze maand door een Utrechtse man uitgescholden en beschuldigd van racisme. Het incident vond plaats tijdens opnames voor de voorlopig laatste aflevering van WNL Opiniemakers, die vanavond wordt uitgezonden op NPO2.

Toepasselijk genoeg legt opiniemaker Wierd Duk in deze uitzending juist uit dat het voor hem moeilijk blijft om zich uit te spreken over thema’s als integratie. “Mensen zijn bang om het daarover te hebben omdat ze met de dood worden bedreigd.”

‘Opdonderen met die camera!’

AD-journalist Wierd Duk was met een ploeg in de wijk Kanaleneiland om straatbeeld te schieten voor de aflevering, waarin integratie aan bod komt. Dit was tegen het zere been van een man die zich in een café ophield en naar buiten kwam om op agressieve wijze verhaal te halen bij een van de cameralui. “Opdonderen met die camera, kankerlijer! Uit! Uit!”

Vreemd genoeg was de camera niet eens op de boze man gericht. Toch had deze het gevoel dat hij onheus behandeld werd vanwege zijn afkomst. “Bij Hollandse mensen vragen jullie om camera’s en bij ons doe je gewoon gelijk schijnen recht in die café! Opdonderen!” schreeuwde de man. Een uitleg van de cameraman werd met meer schelden begroet. Uiteindelijk besloot de ploeg elders verder te draaien.

Toepasselijk: uitzending gaat over bedreiging vrijheid van meningsuiting

Volgen regisseur Jeroen Kortschot, ook bij het incident aanwezig, gebeurt het steeds vaker dat mensen zich niet willen laten filmen. “Maar kon deze jongen dat duidelijk niet op een normale manier uitdrukken.”

Kijk vanavond de hele uitzending van WNL Opiniemakers, 21:20 uur op NPO2.

Door: Redactie

Exit mobile version