WNL

Hoogbejaarde scheidsrechter (90) nog steeds ‘de baas in het veld’

De 90-jarige Steef Nijenhuis is de oudste nog actieve scheidsrechter op de Nederlandse voetbalvelden en hij is nog niet van plan om achter de geraniums te gaan zitten.” Volgend jaar plak ik er weer een jaartje bij aan”, aldus Nijenhuis tegen de KNVB.

Nijenhuis begon na een lange carrière als voetballer en trainer met fluiten. Na een hartoperatie op zijn zeventigste wilde hij niet stilzitten en zelfs op deze leeftijd geniet hij nog steeds met volle teugen. Iedere twee weken fluit hij een wedstrijd bij een voetbalclub in het Noord-Hollandse Edam: “Zo lang ik het leuk blijf vinden en het me lukt, blijf ik mijn wedstrijden gewoon fluiten.”

Ondanks zijn leeftijd laat Nijenhuis niet met zich sollen. “Ik houd niet van fratsen”, vertelt de scheidsrechter. “Als ze blijven mopperen fluit ik drie keer en dan is het klaar.”

Nog steeds doet Nijenhuis mee met de warming-up. Zijn geheim zal dan ook niet verbazen. “Niet roken en in beweging blijven”, aldus Nijenhuis. Zijn vrouw zorgt ook goed voor hem: zij pakt zijn tas in en zorgt dat al zijn kleding is gestreken en gewassen.

Door: Redactie

Exit mobile version