main-logo NPO Start
Word lid
4 april 2017 — 17:22

Boycot stopt: PvdA stemt weer gewoon mee met voorstellen PVV

De PvdA stemt weer gewoon mee als de PVV voorstellen doet die hen ook bevallen. Dat liet PvdA-leider Lodewijk Asscher vandaag weten nadat zijn partij met de PVV had meegestemd in de Kamer, meldt de Telegraaf.

Boycot Samsom na ‘minder, minder’

Oud-leider Diederik Samsom had na de ‘minder, minder’ uitspraak van Geert Wilders besloten álle PVV-voorstellen in de Kamer te verwerpen. Aan die boycot is na goed overleg bij de sociaaldemocraten een eind gekomen. Asscher wilde het beleid van zijn voorganger overigens niet fout noemen. “Ik kijk vooruit”, liet hij weten.

PvdA stemde één keer voor

De PvdA heeft een keer meegestemd met de PVV, dat ging over een voorstel voor betere verpleeghuiszorg. Het desbetreffende PvdA-Kamerlid moest in die tijd wel dreigen met opstappen om het voorstel van de PVV te steunen.

Wilders is blij dat de PvdA is gestopt met hun boycot. “Goed van Asscher deze nieuwe lijn en zoals het hoort: beoordelen op inhoud en niets anders”, aldus de PVV-leider.

Door: Redactie

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten

  • Thierry Baudet van Forum voor Democratie over Hollandse waarden en de Miljoenennota
  • Werkgeversvoorzitter Hans de Boer van VNO-NCW blikt vooruit op Prinsjesdag
  • Opiniemaker Elma Drayer over haar boek ‘Witte schuld’
  • Financieel journalist Erica Verdegaal en zakenvrouw Jacqueline Zuidweg over negatieve rente. Wat betekent dat voor uw spaargeld?
Waar willen Nederlanders dat het begrotingsoverschot aan wordt uitgegeven?

Het kabinet moet het geld dat overblijft door het begrotingsoverschot uitgeven aan salarisverhogingen in de publieke sector. Dat vindt althans het merendeel van de deelnemers…

Lees meer

‘Vrouwen moeten zelf meer vechten om in het topbestuur te komen’

Het vrouwenquotum (30 procent van het topbestuur in Nederland moet uit vrouwen bestaan), wil organisch nog niet voltrekken. “Er is iets van progressie, maar het…

Lees meer

Ooggetuige steekpartij in Breda: ‘Ik zag hoe mijn vriend neerviel’

De politie in Breda heeft vandaag een 30-jarige man in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht drie jongeren te hebben neergestoken, meldt de politie….

Lees meer

Bestuur Haga Lyceum moet definitief weg, anders gaat geldkraan dicht

Het bestuur van het omstreden islamitische Cornelius Haga Lyceum moet binnen vier weken het veld ruimen. Minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) zet de aanwijzing die…

Lees meer

Lugubere details bij moordzaak op No Surrender-baas Brian Dalfour

De rechtbank in Breda is vandaag met een lijst lugubere details gekomen in het proces rond de dubbele moord in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe,…

Lees meer