main-logo NPO Start
Word lid
Stand van Nederland - 3 april 2017 — 19:26

Dating-industrie: ‘Een goede match is een paar duizend euro waard’

Een paar duizend euro, zoveel heeft weduwnaar Cees van der Horst over voor een goede match op relatiegebied.”Dat is gek hè”, aldus Van der Horst. “Bij de aanschaf van een bankstel gaat dat soms makkelijker om daar een groot bedrag aan uit te geven, of aan een nieuwe grote TV, dan aan een relatie”.

Datingindustrie: 1,3 miljoen mensen willen een relatie

Van der Horst is een van de klanten van de groeiende datingindustrie die morgenavond aan bod komt in WNL’s Stand van het Land. Het aantal singles in ons land groeit al jaren: inmiddels zijn zo een 1,3 miljoen Nederlanders op zoek naar een relatie. Steeds meer bedrijven proberen die groep te bedienen, vooral met online diensten. Van der Horst is deel van een kleine groep die nog steeds gebruik maakt van het krimpende segment van offline bemiddelingsbureaus. Het aantal samenwonende stelletjes dat elkaar op die manier vond slonk van 1.4% in 2003 naar 0.1% tien jaar later.

De groei zit hem vooral in datingsites en apps. Het aantal stelletjes dat elkaar op die manier ontmoette steeg in dezelfde periode van 1,7% naar 13%. Een derde van alle alleenstaanden maakt tegenwoordig van het internet gebruik in hun zoektocht. Zo komt ook Floor Rolf aan bod in Stand van het Land. Floor maakt veel gebruik maakt van Tinder en wist daar bijna 500 matches bij elkaar te swipen. Een luxeprobleem “Het is lastig je te gaan binden door de hoeveelheid keuze die je hebt”, aldus Floor. Tinder is voor meeste gebruikers gewoon gratis.

Juist ouderen daten relatief veel op internet

In Stand van het Land wordt het beeld gecorrigeerd dat alleen jongeren gebruik maken van internetdating: volgens CBS-demograaf Jan Latten vinden zo een 37% van alle 50-plussers die op zoek gaan naar een nieuwe partner die op internet.

Kijk morgen naar Stand van het Land: 21:20 op NPO2. 

 

Door: Redactie

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel? Kijk woensdag naar Hufterproef om 20:25 op NPO 3.

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer