WNL

Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’

Internationale vluchtelingenpolitiek is “het grootste bedrog van de 21e eeuw”. Dat zei oorlogsjournalist Arnold Karskens vanochtend in WNL Op ZondagKarskens deed deze uitspraak naar aanleiding van de recente discussie rondom Eritrese vluchtelingen. Sommige van hen zouden vakantie vieren in hun thuisland terwijl ze eerder bij een asielaanvraag beweerd hadden dat het daar voor hen te onveilig was.

Tot 80.000 Eritreërs komen vakantie vieren thuis: ‘Eritrea Asiel Holiday Tours’

Het kabinet beloofde eerder op te treden tegen dit gedrag, maar de Telegraaf onthulde eerder deze week dat tot nu toe geen enkele Eritreër zijn verblijfsvergunning ingetrokken zag omdat hij of zij thuis vakantie vierde. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie is dit omdat weinig Eritreërs op vakantie gaan in hun thuisland.

Karskens veegde de vloer aan met dit argument. De verslaggever bezocht zelf het land en hoorde van bronnen ter plaatse dat tussen de 40.000 en 80.000 Eritreërs elk jaar daar vakantie vierden. “Dat zijn niet allemaal vluchtelingen, maar overwegend wel”, aldus Karskens, die sprak van “Eritrea Asiel Holiday Tours”.

“Het moment dat ze een Nederlands paspoort hebben gaan 9 op de 10 terug”, aldus de oorlogsverslaggever. De uitzonderingen worden gevormd door mensen die daadwerkelijk slachtoffer zijn geworden van het regime in het land. “Die zijn te bang.”

Arib: ‘dit moet je onderzoeken’

PvdA-politica Khadija Arib, ook te gast bij WNL op Zondag, toonde zich ook kritisch over schijnvluchtelingen. “Als het gaat om mensen die hier niet voor geweld of oorlog zijn gevlucht maar hier zijn om economische reden dan moet je dat onderzoeken”, zei Arib. “Asiel is niet voor economische vluchtelingen.”

Volgens Karskens is het huidige beleid kwalijk omdat mensen die echt vervolgd worden in hun land van herkomst buiten de boot vallen. “Echte vluchtelingen laten we barsten en de mensen die wat geld hebben om hierheen te komen halen we binnen.”

 

Door: Redactie

Exit mobile version