WNL

Turks hotel komt met verbod voor Duitsers en Nederlanders

Een hotel in het oosten van Turkije heeft een verbod ingesteld voor Nederlandse en Duitse gasten. Dat blijkt uit een foto die circuleert op Twitter en afkomstig is uit eerdere berichten in Turkse media.

Bij de entree van het hotel hangt een grote poster met de Turkse vlag en de tekst ‘Dutch And German Citizens Can Not Stay in This Hotel’ (vertaling: ‘Inwoners van Nederland en Duitsland mogen niet in dit hotel verblijven’). Een Duitse vlag, die boven de ingang van het hotel hing, is door de hoteldirectie verwijderd.

Nazi-overblijfselen

Reden voor de boycot is het conflict tussen Duitsland, Nederland en Turkije. De twee Europese landen hebben een conflict met Turkije over de campagne rond het referendum dat Erdogan veel meer macht moet geven. Nadat een Turkse minister werd geweigerd noemde Erdogan de Nederlanders ‘nazi-overblijfselen’ en beschuldigde hij Nederland van de moord op duizenden moslimmannen in Srebrenica.

Het verbod is ingesteld op 14 maart, één dag voor de verkiezingen in Nederland. Het is onbekend of Nederlanders nog steeds niet welkom zijn in het hotel.

WNL heeft contact gezocht met de eigenaar van het hotel, maar die was niet bereikbaar voor commentaar.

Door: Redactie

Exit mobile version