WNL

Bizar: 14 naakte mensen slachten schaap in Auschwitz

Veertien mensen hebben eerder vandaag naakt een schaap geslacht in voormalig vernietigingskamp Auschwitz. Het is niet duidelijk wat de naakte groep mensen hiermee wilde bereiken.

Het bizarre tafereel zou volgens Poolse media zijn gefilmd met een drone, schrijft de NOS. Na het slachten van het schaap ketende de groep zich vast aan het hek met de tekst Arbeit macht frei. Daarnaast werd ook een doek met de tekst Love aan het ingangshek opgehangen.

‘Geen idee wat ze bezielde’

De groep is opgepakt na een melding van de bewakers van het museum bij het kamp en wordt verhoord door de politie. Het zou gaan om jongeren tussen de 20 en 27 jaar oud, deels van Poolse afkomst. Waar de rest van de groep vandaan komt is niet duidelijk.

Museumdirecteur Piotr Cywinski laat weten nog nooit zoiets gezien te hebben en geen idee te hebben wat hen bezielde. Ook de Poolse opperrabijn liet weten de actie te veroordelen ongeacht het motief van de jongeren.

Het conflict in Oekraïne wordt door enkele journalisten genoemd als mogelijke reden van de actie, schrijft Haaretz. Ook zou het museum een tijdje dicht zijn geweest vanwege de actie.

Door: Redactie

Exit mobile version