main-logo NPO Start
Word lid
7 maart 2017 — 14:21

Antifascisten blokkeren bezoek Wilders aan asiel: ‘Geen nieuw poesje’

PVV-ers Geert Wilders, Dion Graus en Vicky Maeijer gaan overmorgen niet meer langs bij de Zaanse Stichting Dierenzorg. Het Zaanse antifascistische actiefront Zantifa was boos dat Wilders langs zou komen en kondigde een protest aan. Het dierencentrum heeft de komst nu afgeblazen, omdat ze bang zijn dat de veiligheid van de werknemers en de dieren in het gedrang zou komen. Dat meldt de Zaanse nieuwssite De Orkaan.

“Dieren hebben geen politiek kleur en dat hebben wij als Dierenzorg ook niet”, aldus Lousie Verra, voorzitter van Dierenzorg. “Er was sprake van antidemonstraties en er was veel negatieve aandacht op sociale media. Wij waren bang dat de veiligheid van onze mensen en dieren in het gedrang zou komen.”

Nieuw poesje

Dion Graus baalt dat het bezoek is afgeblazen. “Wij wijken niet! Maar we moeten het respecteren als anderen besluiten nemen”, zegt Graus. “Zeker als het om de lieve dieren en mensen van het dierenasiel gaat. Ik vind het ontzettend jammer dat het bezoek niet door kan gaan.”

Volgens Graus was het de ideale kans geweest om een nieuw poesje voor Geert uit te zoeken. “Zijn Lola is anderhalf jaar geleden overleden en daar heeft hij nog steeds heel veel verdriet van. Ik had het erg leuk gevonden als Geert een nieuw poesje kon adopteren.”

Door: Thijs Kroezen

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nu bekijken: Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel?

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer