WNL

Deze Turkse artsen spreken zich uit tegen DENK

De artsencommissie van de Turks-Nederlandse netwerkvereniging voor academici Tannet heeft zich vandaag in een open brief uitgesproken tegen Tunahan Kuzu. De DENK-lijstrekker uitte eerder kritiek op de Nederlandse gezondheidszorg. Hij zei dat artsen ‘eerder de stekker eruit trekken’ bij mensen met een migratieachtergrond.

De Turks-Nederlandse artsen noemen de opmerkingen van Kuzu ‘ongefundeerd’ en zeggen dat deze “schadelijk zijn voor diezelfde patiënten waar de heer Kuzu voor meent op te komen”. Kuzu ondermijnt het vertrouwen in de gezondheidszorg, menen de artsen. Onterecht, zo schrijven zij. “Juist omdat in het bijzonder artsen dagelijks geconfronteerd worden met het onderwerp levenseinde en juist die artsen zullen hier om die reden nooit lichtzinnig over denken en doen.”

“De Nederlandse gezondheidszorg behoort kwalitatief tot één van de hoogste in de wereld”, aldus Tannet. De artsen schrijven zich dan ook niet te herkennen in het beeld dat Kuzu van hen schetst.

De brief is ondertekende door een drietal Turks-Nederlandse artsen: Ç. Öztürk, chirurg, A. Uslu, tandarts, en I. Bahçe, longarts.

Door: Redactie

Exit mobile version