WNL

Kunnen we praten? Wanneer verloor u vertrouwen in de politiek?

Samen met De Correspondent en het AD gaat omroep WNL proberen het verloren vertrouwen in de traditionele politiek te duiden. Journalist Joris Luyendijk was vandaag te gast in het programma WNL Op Zaterdag om daar uitleg te geven over dit gezamenlijke project: Kunnen we praten?

Luyendijk, onder andere bekend van zijn boeken over het Midden Oosten en het bankenstelsel, zei dat hij graag in contact wilde komen met Nederlanders die niet meer op traditionele partijen stemmen. “Ik heb me verdiept in Hamasstrijders, Joodse kolonisten en bankiers, maar niet in mijn eigen land”, zei Luyendijk. Daar moet nu verandering in komen. Deelnemers aan het project kunnen vervolgens bij de deelnemende media hun verhaal doen, dus ook bij WNL.

De Correspondent publiceerde al een gesprek met een PVV-stemmer. “Er wordt vaak een eendimensionaal beeld geschetst van PVV-stemmers”, zei Luyendijk vandaag in WNL Op Zaterdag. “PVV-stemmers zijn meer dan alleen dat. Ze zijn ook weduwe, of gepensioneerd of leraar.”

Volgende week zaterdag zal WNL een special uitzenden op NPO Radio 1: Kunnen we praten? Margreet Spijker presenteert dit en Joris Luyendijk zal opnieuw te gast zijn.

Wil jij je verhaal doen? Mail dan met WNL.

Door: Redactie

Exit mobile version