WNL

Wetsvoorstel moet Nederlandse waarden beschermen

Als Forum voor Democratie, de partij van Thierry Baudet, na de verkiezingen plaats mag nemen in de Tweede Kamer, zullen zij als eerst het wetsvoorstel Bescherming Nederlandse Waarden indienen. Met deze wet willen ze onder andere de Nederlandse waarden vastleggen om de integratieproblematiek aan te pakken.

“We willen de impasse waar Nederland sinds de moord op Fortuyn in zit doorbreken”, aldus de FvD-lijsttrekker tegenover WNL. Hij doelt hiermee op het feit hoe er momenteel om wordt gegaan met de problemen rondom integratie. “De gevestigde partijen willen de integratieproblemen niet zien, niet benoemen, ze kijken weg, daarnaast hebben we Wilders en die wil de Koran verbieden, scholen sluiten enzovoorts.” Volgens Baudet heeft hij met deze wet ‘de stip aan de horizon’ in handen.

Vijf punten
Er worden wat Baudet betreft vijf punten ingevoerd waar alle instanties zich aan moeten houden. Als religieuze leefregels in contrast staan met de Nederlandse wet, dan staat de wet daar boven. Iedereen mag geloven wat hij of zij wil, dus je mag ook van je geloof vallen. Godsdienst mag bekritiseerd en geanalyseerd worden, en ook in twijfel getrokken. Iedereen is gelijk, ongeacht geslacht, ras of seksuele geaardheid. Uithuwelijking en kindhuwelijken zijn onaanvaardbaar en iedereen heeft een vrije partnerkeuze.

“Dit is ontzettend belangrijk omdat dit het uitgangspunt is van de liberale, vrije samenleving die Nederland is”, stelt Baudet. “Als je die vijf uitgangspunten onderschrijft, hoor je er helemaal bij. Doe je het niet, is het gewoon einde oefening.”

Door: Redactie

Exit mobile version