WNL

Pleidooi stemverbod voor 55+: ‘Minder, minder, minder bejaarden!’

RTL-verslaggever Maarten Veeger pleit vandaag in een column voor een stemverbod voor 55-plussers. “Ja, u leest het goed”, schrijft Veeger op de website van RTL Z. Volgens Veeger werd de suggestie hem laatst ingefluisterd door de “bestuursvoorzitter van een groot Nederlands bedrijf”.

“Hij vindt dat het stemrecht iets is dat voorbehouden zou moeten zijn aan mensen met een toekomst. En ik ben het roerend met hem eens.”

Volgens de RTL-journalist zijn ouderen vooral bezig met het behouden van reeds verworven bezit, en “die gedachte bij miljoenen stemgerechtigden is funest voor een land dat met de politiek voorop aan de toekomst moet denken”. Partijen die terug willen naar het verleden worden steeds groter terwijl standpunten die jongeren aanhangen op de achtergrond raken. Volgens Veeger is het oneerlijk dat jongeren nog tientallen jaren met de gevolgen van politieke beslissingen moeten leven die nu onder druk van grote groepen oudere stemmers worden genomen.

‘Minder, minder, minder, bejaarden’
50Plus-lijsttrekker Henk Krol is verbolgen over de column. “Schandelijk! ‘Minder, minder, minder, bejaarden’ is het nu”, aldus Krol. “Helaas kom je dit steeds vaker tegen. We beginnen een bedreiging te vormen voor de gevestigde orde dus ze halen nu alles uit de kast om ons onderuit te schoffelen.”

Krol voorspelt dat de column weinig zal uithalen. Volgens de 50Plus-leider is de weerstand tegen ouderen juist koren op de molen van de partij: ” Iedere keer wanneer we worden gebasht dan stromen de leden binnen!” aldus Krol.

 

 

 

Door: Redactie

Exit mobile version