WNL

Homohater ramt er op los: ‘Hij hoorde dat ik homo was en brak mijn neus’

Wat een gezellig avondje uit in Coevorden had moeten worden, eindigde met een bezoek aan het ziekenhuis. Mario Luchtjenbroers (25) werd afgelopen vrijdagnacht zo hard op zijn gezicht gestompt dat zijn neus brak. De reden? De dader had iets tegen homo’s.

“Hij begon meteen te schelden”
Luchtjenbroers en zijn vriend waren een sigaretje aan het roken voor de deur van een lokale kroeg toen ze werden ze benaderd door een agressieve jongen. “Hij hoorde dat ik homo was en begon meteen te schelden: flikker, gay”, zegt Luchtjenbroers. De twee probeerden de jongen te negeren, maar op een gegeven moment kwam hij met gebalde vuisten op zijn vriend af.

Luchtjenbroers wierp zich tussenbeiden waarop de jongen hem een rake klap verkocht. Resultaat: een gebroken neus en een blauw oog. Luchtjenbroers belde meteen de politie, die vijf minuten later de homohater kon aanhouden in het café. “Ze waren er echt heel snel”, zegt de 25-jarige uit Klazienaveen. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de dader, een 19-jarige jongen uit Coevorden, nog steeds vast zit. De politie doet onderzoek naar zijn motieven.

Een bezoek aan het ziekenhuis in Groningen wees vandaag uit dat Luchtjenbroers er gelukkig geen blijvende schade aan zal overhouden. Wel is hij enorm geschrokken. “Ik voelde mij op dat moment echt niet gewenst omdat ik homo ben. Ik ben wel eens uitgescholden, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Ik had nooit verwacht dat het mij zou gebeuren”, zegt Luchtjenbroers vandaag tegen WNL.

Overspoeld met steunbetuigingen
Een Facebookpost van de MBO-scholier over het incident werd meer dan duizend keer gedeeld. Luchtjenbroers en zijn vriend worden overspoeld met steunbetuigingen en beterschapswensen. “Dat is echt een fijn gevoel”, zegt Luchtjenbroers. Hij hoopt dat hij met zijn bericht een kleine vuist heeft kunnen maken tegen anti-homogeweld.

“Laat iedereen zijn wij hij is. En als je toch problemen met iets hebt, kijk dan gewoon de andere kant op. Als iedereen elkaar op de muil slaat dan wereld een grote puinhoop”, aldus Luchtjenbroers.

Door: Redactie

Exit mobile version