main-logo NPO Start
Word lid
29 januari 2017 — 15:11

Antisemitisch app-bericht in omloop: “Stem niet op Marokkaanse joden!”

Een antisemitisch pro-DENK appbericht maakt de ronde in de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. In het Whatsapp-bericht worden Marokkaanse Nederlanders opgeroepen niet op “de verraders van onze gemeenschap te stemmen”. Hiermee worden PvdA-kamerlid Mohammed Mohandis en andere “Marokkaanse joden” bedoeld, aldus de anonieme berichtschrijver.

Het appbericht verwijst naar een filmpje waarin te zien is hoe PvdA-kamerleden van Marokkaanse afkomst zich uitspreken voor het wijzigen van het uitkeringsverdrag met Marokko. De “Turkse broeders” van DENK maken een andere keuze, zo laat het filmpje zien.

Walgelijk! Zo voert Denk van @F_azarkan dus campagne, met leugens en jodenhaat verspreid via whatsapp onder Marokkaanse Nederlanders, bah! pic.twitter.com/q7Og07FSCT

Bericht is wijdverspreid onder Marokkaanse Nederlanders
PvdA-kamerlid Ahmed Marcouch twitterde gisteren een screenshot van het appbericht. Marcouch kreeg naar eigen zeggen het bericht doorgestuurd van een kennis. “Ik hoorde vandaag dat het ook in Almere onder moskeebezoekers een onderwerp van gesprek was. Het is wijdverspreid.”

Marcouch vermoedt dat het appje uit de koker van de partij van Tunahan Kuzu komt. Tegen WNL omschrijft Marcouch het appbericht als “antisemitisch campagnemateriaal van DENK”. Alhoewel de PvdA’er aangeeft niet met zekerheid te kunnen zeggen dat de partij achter het appbericht zit, vindt hij het “in de stijl van DENK”.

Azarkan spreekt van laster
Farid Azarkan, kandidaat-kamerlid voor DENK, zegt bekend te zijn met het appbericht. Azarkan bevestigt ook dat het appje de ronde maakt onder  Marokkaanse Nederlanders maar ontkent met klem dat DENK er iets mee te maken heeft. Hij noemt het appbericht “walgelijk”. Volgens Azarkan probeert Marcouch zijn partij zwart te maken door hen aan het bericht te koppelen.

“Marcouch doet zelf precies wat hij anderen verwijt. Hij framet mij als iemand die joden gebruikt om zieltjes te winnen maar dat is wat hij zelf doet”, zegt Azarkan. “Hij trekt zelf de joodse kaart. De troefkaart waar Nederland bang voor is. In Nederland is antisemiet het ergste waar je voor kunt worden uitgemaakt.”

Azarkan geeft aan juridische stappen tegen Marcouch te overwegen. “Dit is laster. Ik ben met mijn advocaat in overleg wat ik hieraan kan doen.”

Door: Redactie

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten

  • Thierry Baudet van Forum voor Democratie over Hollandse waarden en de Miljoenennota
  • Werkgeversvoorzitter Hans de Boer van VNO-NCW blikt vooruit op Prinsjesdag
  • Opiniemaker Elma Drayer over haar boek ‘Witte schuld’
  • Financieel journalist Erica Verdegaal en zakenvrouw Jacqueline Zuidweg over negatieve rente. Wat betekent dat voor uw spaargeld?
Waar willen Nederlanders dat het begrotingsoverschot aan wordt uitgegeven?

Het kabinet moet het geld dat overblijft door het begrotingsoverschot uitgeven aan salarisverhogingen in de publieke sector. Dat vindt althans het merendeel van de deelnemers…

Lees meer

‘Vrouwen moeten zelf meer vechten om in het topbestuur te komen’

Het vrouwenquotum (30 procent van het topbestuur in Nederland moet uit vrouwen bestaan), wil organisch nog niet voltrekken. “Er is iets van progressie, maar het…

Lees meer

Ooggetuige steekpartij in Breda: ‘Ik zag hoe mijn vriend neerviel’

De politie in Breda heeft vandaag een 30-jarige man in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht drie jongeren te hebben neergestoken, meldt de politie….

Lees meer

Bestuur Haga Lyceum moet definitief weg, anders gaat geldkraan dicht

Het bestuur van het omstreden islamitische Cornelius Haga Lyceum moet binnen vier weken het veld ruimen. Minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) zet de aanwijzing die…

Lees meer

Lugubere details bij moordzaak op No Surrender-baas Brian Dalfour

De rechtbank in Breda is vandaag met een lijst lugubere details gekomen in het proces rond de dubbele moord in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe,…

Lees meer