WNL

‘Kans dat Wilders premier wordt is 30%’

De Engelse goksite Ladbrokes schat de kans dat Geert Wilders premier wordt na de aanstaande verkiezingen rond de 30%. Wie nu 4 euro wedt op een aanstaand premierschap van de PVV-leider, wint na de verkiezingen 9 euro als deze voorspelling werkelijkheid wordt.

‘Dit is het centrale thema van de verkiezingen’ 
Syp Wynia van het tijdschrift Elsevier merkte dit vanochtend op in de eerste uitzending van Goedemorgen Nederland van 2017. Volgens politiek redacteur Wynia is het opmerkelijk dat er nu al in het buitenland gegokt kan worden op de electorale vooruitzichten van Wilders.

“Het zegt veel dat zelfs de Engelsen de Nederlandse politiek hebben ontdekt”, zei de journalist. Bij Ladbrokes kan alleen op twee vragen met betrekking to worden gegokt: welke partij de grootste wordt en of Wilders premier wordt of niet. Volgens Winia laat dit zien wat het “centrale thema” is bij de aanstaande verkiezingen. Ook meent hij dat het een indicatie is voor de internationale naamsbekendheid van Wilders. “Die is misschien wel groter dan Rutte”, aldus de journalist. 

Kansen volgens Ladbrokes (uitbetaling/inzet)
Geert Wilders premier (9/4)
Geert Wilders geen premier (1/3)
PVV grootste partij (1/4)
VVD grootste partij (7/2)
SP grootste partij (20/1)
CDA grootste partij (20/1)

Door: Redactie

Exit mobile version