main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
24 maart 2017 — 10:49

Kuzu geeft toe: DENK meed media vanwege uitspraken Erdogan

Tunahan Kuzu, de leider van de politieke partij DENK, zegde op het hoogtepunt van de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije mediaoptredens af omdat hij geen trek had in vragen daarover. Dat meldt het persbureau ANP.

Gisteren zei Kuzu in het tv-programma Pauw op NPO 1 dat hij het niet eerlijk vindt dat DENK voortdurend ter verantwoording wordt geroepen over ‘Turkije’. Daarop besloot hij vrijwel al zijn mediaoptreden te cancellen, waaronder het slotdebat. “Elke keer de vragen op basis van je achtergrond, daar word je op een gegeven moment moe van”, aldus Kuzu.

Lees ook: DENK boycot WNL voor zes maanden

Kuzu heeft nog altijd niet volledig afstand genomen van de uitspraken van de Turkse president Erdogan. Die noemde Nederland een nazi-overblijfsel en beschuldigde ons land van de moord op duizenden moslims in Srebrenica. Zelfs toen een verslaggeefster van het Pownews op de dag van de verkiezingen vragen stelde aan Kuzu, hield hij zijn kaken stijf op elkaar.

In de uitzending van Pauw koos Kuzu na vragen van presentator Jeroen Pauw zijn woorden zorgvuldig en zei dat hij de uitspraken van Erdogan ‘heel vervelend’ en ‘onjuist’ vindt. “Dat doet geen recht aan de werkelijkheid”, aldus Kuzu, die zich verder vooral beklaagde over vragen over zijn achtergrond.

Andere politici kozen direct na de uitspraken van Erdogan voor hardere woorden. Zo noemde premier Mark Rutte (VVD) de uitspraken ‘bizar en zeer ongepast’. Wilders riep ‘alle Turken in Nederland die het met Erdogan eens zijn’ op om naar Turkije te gaan ‘en nooit meer terug te komen’. Buma (CDA) zei dat Nederland ‘zo niet met zich laat sollen’.

 

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: WNL Op Zondag

WNL Op Zondag met defensieminister Kajsa Ollongren, voorzitter Ingrid Thijssen van VNO-NCW, hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk en Amerikakenner Raymond Mens luister je nu terug.

Klik hier. 

Terugluisteren: WNL Haagse Lobby

Een mooie Mercedes kopen of een duur horloge, als het aan het kabinet ligt kan je bedragen hoger dan 3.000 euro niet langer contant betalen. Luister WNL Haagse Lobby met Michiel Zwinkels, hoofdofficier van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, oud-staatssecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan en Eddy van Hijum (NSC) nu terug!

Klik hier.

Wolven doodden elf schapen in Flevoland in maart

Wolven hebben in maart elf schapen in Flevoland gedood. Het zijn de eerste door kennis- en uitvoeringsorganisatie BIJ12 bevestigde wolvenaanvallen in de provincie sinds 2022….

Lees meer

Veel dreigingen zijn in 2023 ‘kritiek punt gepasseerd’ ziet AIVD

“Veel dreigingen zijn in 2023 een kritiek punt gepasseerd”, zei de hoogste baas van de AIVD, Erik Akerboom, dinsdag bij de presentatie van het jaarverslag….

Lees meer

Meer dreiging jihadisten door koranvernieling en conflict Israël

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) constateert afgelopen jaar een toename van de terroristische dreiging door het wereldwijde jihadisme. De toename is volgens de dienst…

Lees meer

Burgemeester Eindhoven Jeroen Dijsselbloem: ‘Asiel is geen crisis’

Er is geen asielcrisis in Nederland. Dat zegt burgemeester van Eindhoven Jeroen Dijsselbloem in het radioprogramma Sven op 1. “We bestempelen in Den Haag alles…

Lees meer

ASML wil in Nederland blijven, maar wat betekent dat voor de arbeidsmigratie?

Operatie Beethoven heeft zijn vruchten afgeworpen. Met een financieel pakket van 1,7 miljard euro weet het demissionaire kabinet tech-gigant ASML in Nederland te behouden. VVD-leider…

Lees meer

Paragnosten vertellen ouders vermiste Cheryl Morriën dat ze nog leeft: ‘Het kan valse hoop zijn’

Dit jaar is het 38 jaar geleden dat het IJmuidense meisje Cheryl Morriën op een zomerdag spoorloos verdween. De moeder van Cheryl, Nellie, is samen…

Lees meer

Nederland, witwasparadijs: meer dan 10 miljard euro wordt ieder jaar in ons land witgewassen

Maar liefst 13.000 bankmedewerkers hebben er een dagtaak aan om ‘verdachte transacties’ op te sporen en ondertussen heeft ook het Openbaar Ministerie (OM) de handen…

Lees meer